vergeet niet om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief

In prijs verlaagd! Spartan Serrated Bekijk groter

Spartan Serrated

21SS

Nieuw product

Eén van de meest populaire Cold Steel vouwmessen. Hij is voorzien van een tri-ad lock en ligt bijzonder goed in de hand.

Meer details

124,00 €

-5,00 €

129,00 €

Meer informatie

Spartan Serrated

21SS

De naam voor deze Spartan komt uiteraard van de trotse Spartanen, oude  Grieken die bekend zijn om hun enorme moed en doozettingsvermogen. Tegen hen ingaan op korte afstand en tegen hun beroemde kopis zwaarden moeten strijden, was iets wat velen vrees inboezemde.

Andrew Demko heeft de Cold Steel Spartan ontworpen. Het is een vouwmes gebaseerd op de kopis, maar op maat gemaakt van de moderne wereld. Het typische terugtrekkende lemmet is kenmerkend voor de kopis. Zijn brede buik en stevige punt maken dit een echt prestatiemes. Hij is gemaakt van AUS10A staal.

Messen zoals de kopis, of ook wel de kukri, die er sterk op lijkt, worden altijd gebruikt vanuit een hoek om een diepe snede te kunnen maken. Dat is niet anders bij de Spartan. Maar zijn punt is zo aangepast dat dit mes ook perfect is om stotend te gebruiken.

Het handvat van de Cold Steel Spartan is gemaakt om stevig in de hand te liggen. Het is gemaakt van Grivory en heeft metalen liners om het geheel nog sterker te maken. Het is diep ingewerkt voor een ideale grip met een goede textuur.

Er zijn pockets clips voorzien voor beide zijden, zodat deze Spartan perfect tweehandig gedragen kan worden. De duimknop (thumbstud) zorgt ervoor dat dit mes makkelijk eenhandig geopend kan worden of zelfs geopend kan worden langs de rand van je broekzak.

Uiteraard heeft de Cold Steel Spartan ook het beroemde Tri-Ad lock systeem, dat wel eens het beste locking systeem in de wereld genoemd wordt. Het presteert onder de meest uitdagende omstandigheden en heeft zoveel veiligheid ingebouwd die je nergens anders tegenkomt.

Kenmerken

Gewicht: 255 gram
Lemmet dikte: 4 mm
Lemmet lengte: 11,4 cm
Totale lengte: 26,7 cm
Handvat: Griv-Ex met stalen liners
Staal: AUS10A
Pocket Clip: 2 clips voor beide zijden bruikbaar

Klantbeoordeling

Accessoires