vergeet niet om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief

XL Espada G-10 Bekijk groter

XL Espada G-10

62MGC

Nieuw product

Budgetvriendelijke versie van de welbekende Cold Steel Espada. Een topmes met een fantastisch design.

Meer details

299,00 €

Meer informatie

XL Espada G-10

62MGC

Cold Steel heeft de dingen altijd al anders gedaan dan de rest. Toen iedereen zakmesjes maakte, kwam Cold Steel uit met de indrukwekkende Espada Series. Geïnspireerd door de klassieke Navaja messen uit Spanje, maar in een moderne en krachtige versie, werden deze Espada al snel een sensatie.

De G-10 Espada XL (62MGC) is een gezamelijk ontwerp van Cold Steel President Lynn Thompson en custom messenmaker Andrew Demko. Hoewel hij erg groot is, is hij toch comfortabel te dragen. Met zijn Demko duimplaat is hij zeer snel te openen.

Het lemmet van de G-10 Espada XL is gemaakt van AUS10A. Dit super staal is gekozen omdat het kan geslepen worden tot een super fijne en vlijmscherpe snijrand, maar ook omdat het die snijrand zeer lang kan houden.

Dit mes is met de hand geslepen tot een niveau waar ook een chirurg zich zou bij thuisvoelen. Dit geeft het een snijcompetentie waar je je bij zal verbazen.

De G-10 Espada XL is voorzien van het supersterke Tri-Ad locking systeem dat bijna onverwoestbaar is. Dat zorgt ervoor dat deze Espada veilig en super krachtig wordt. Het locking systeem is zelfs getest door er ruim 325 kilo aan te hangen met succes.

Deze G-10 serie is beschikbaar in een Large en XL versie. Maar naast deze meer tatical G-10 versie, heeft Cold Steel ook een Classic Espada reeks in blank staal. Welk type je ook kiest, jouw Espada zal een mes zijn waarover gesproken wordt met collega verzamelaars en gebruikers. 

Kenmerken:

Gewicht: 403 gram
 Lemmet dikte: 4 mm
 Lemmet lengte: 19 cm
 Handvat: 23,5 cm G-10
 Totale lengte: 42,5 cm
 Staal: AUS10A

Video Cold Steel XL Espada G-10

Klantbeoordeling

Accessoires