vergeet niet om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief

Thompson Saber Bekijk groter

Thompson Saber

88EBTS

Nieuw product

De Thompson Saber is een moderne battle sabel. Hij is zo gemaakt dat hij makkelijker hanteerbaar is, meer mogelijkheden geeft om optimaal te verdedigen en vooruit te bewegen. Het is met andere woorden de ideale moderne sabel welke de beste kenmerken uit historische sabels combineert.

Meer details

369,00 €

Meer informatie

Thompson Saber

88EBTS

De Thompson Saber is een sabel ontworpen door Lynn C. Thompson. Hij wilde een echte battle sabel maken eerder dan een duelleer-sabel. Hij is zo gemaakt dat hij makkelijker hanteerbaar is, meer mogelijkheden geeft om optimaal te verdedigen en vooruit te bewegen. Het is met andere woorden de ideale moderne sabel welke de beste kenmerken uit historische sabels combineert.

Het lemmet is gemaakt van 1055 carbonstaal en is vlijmscherp in de eerste 6 inches vanaf de tip. Daarna wordt hij geleidelijk minder scherp om voldoende ruimte te laten om te blokken en het zwaard van de tegenstander stevig te beschadigen. Het lemmet is geblauwd om het harder te maken én minder gevoelig voor roest. Het lemmet is sterk en zal tegenstanders een flinke uitdaging geven.

De handbescherming is een aangepaste guard van de 1904 sabel, welke uitmuntende bescherming geeft. Het handvat is overtrokken door roggehuid, welke prima grip geeft, zelfs bij moderne schermhandschoenen.

De schede is gemaakt van sterk en dik leder en staal.

Kenmerken

Totale lengte: 95,9 cm
Lemmet: 81,3 cm - 1055 geblauwd carbon staal
Handvat: 14,6 cm - Omwikkelde roggehuid
Dikte lemmet: 8mm
Gewicht: 958 gram
Schede: Leder met geblauwd stalen fittings

Klantbeoordeling