1917 Hybrid Cutlass Bekijk groter

1917 Cutlass (improved)

88CSH

Nieuw product

De 1917 Cutlas (88CSH) is het ideale zwaard voor de moderne zwaardvechter. Het is een combinatie tussen de 1904 Austrian Saber en de 1917 Cutlass.

Meer details

299,00 €

Meer informatie

Lynn C Thompson, de president van Cold Steel gebruikte zijn uitgebreide zwaardvecht ervaring om het beste uit verschillende zwaarden te combineren tot één nieuw en krachtig zwaard dat de improved 1917 Cutlass genoemd werd.

.

Het werd een combinatie tussen de 1904 Austrian Saber en de 1917 Cutlass. De eerste had een ongelooflijke handbescherming, maar was door zijn structuur vooral bedoeld voor gebruik vanop een paard. De Cutlass was lichtgewicht en erg beweeglijk en ideaal voor gebruik te voet. Maar tegelijk bleek hij een krachtige tegenstander, zelfs tegen grotere wapens. Door het samensmelten van de voordelen van beide zwaarden, creëerde Cold Steel een echt modern vecht zwaard.

.
De improved 1917 Cutlass heeft een kort, stijf en vlijmscherp geblauwd stalen lemmet dat zowel snel als vloeiend in de hand ligt. De perfect ontworpen handbescherming heeft een stevige versterkte rand die zowel klein genoeg is om comfortabel te zijn, maar toch een goeie bescherming biedt. Hij is vergelijkbaar in grootte als veel 'tactical' zwaarden zoals andere merken aanbieden, maar veel sterker en veelzijdiger.
.
De improved 1917 Cutlass kan slagen opvangen, blokken en aanvallen tegen wapens die veel groter zijn dan hijzelf. Dat maakt dit zwaard een perfect modern zwaard.

.

Kenmerken:

.

Lemmet lengte : 63,5 cm
Handvat lengte: 13,5 cm
Totale lengte: 77 cm
Staal: 1055 carbon staal
Gewicht: 938 gram
Schede: lederen schede met brass en koperen fittings

Klantbeoordeling