vergeet niet om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief

1830 Napoleon Saber Bekijk groter

Napoleonic Saber

88NS

Nieuw product

Een zeer effectieve sabel die in geen enkele verzameling mag ontbreken. Ook op re-enactment bijeenkomsten gaat hij veel aandacht krijgen.

Meer details

399,00 €

Meer informatie

1830 Napoleon Saber

88NS

Napoleon's cavalerie was het destijds het meest gevreesde leger op de Europese slagvelden. Zijn troepen waren uitgerust met eerste klasse zwaarden, met uitstekende snij en slagkwaliteit. Maar ze hadden ook een niet te onderschatten stoot. Daardoor werden ze ook lang na Napoleon's val gebruikt, bijvoorbeeld in de Amerikaanse burgeroorlog.

De Cold Steel 1830 Napoleon Saber (88NS) heeft een elegant gekromd 1055 carbonstalen lemmet. De groef is breed en het lemmet loopt uit in een zeer scherpe, maar praktisch bruikbare punt. De grip is goed gemaakt. Het handvat is omwikkeld met zwart leder en wordt beschermd door een brass hand guard.

Het geheel wordt afgewerkt met een zeer stevige handgepolijste stalen schede met twee ringen om hem makkelijk aan je uitrusting te bevestigen.

Een zeer effectieve sabel die in geen enkele verzameling mag ontbreken. Ook op re-enactment bijeenkomsten gaat hij veel aandacht krijgen.

Kenmerken:

Lemmet: 85,7 cm - 1055 carbon staal
Handvat: 13,4 cm - Hout met leder
Totale lengte: 99,1 cm
Dikte: 8 mm
Gewicht: 1069 gram
Schede: Stalen schede

Video Cold Steel 1830 Napoleon Saber

Klantbeoordeling