vergeet niet om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief

Signature katana

Nieuw product

De BushiSwords Signature katana is een schitterend hand gesmeden Japans zwaard. Hij is kobuse stijl gesmeden met twee verschillende staalsoorten en is differentieel gehard. Dit maakt de Signature katana uitermate geschikt voor snijoefeningen (tameshigiri).

Meer details

940,00 €

Meer informatie

BushiSwords Signature katana

BS191

De BushiSwords Signature katana is een schitterend hand gesmeden Japans zwaard. Hij is kobuse stijl gesmeden met twee verschillende staalsoorten en is differentieel gehard. Dit maakt de Signature katana uitermate geschikt voor snijoefeningen (tameshigiri). De snijranden en zijkanten zijn gemaakt van hard gevouwen T10 hoogwaardig carbonstaal terwijl de kern gemaakt is van iets zachter AISI 1060 carbon staal. Het T10 staal werd 10 keer gevouwen waardoor er 1024 lagen in het staal ontstaan. Het resultaat is een prachtig lemmet met mooie structuren in het staal.

Daarnaast hebben we de Signature katana ook differentieel gehard. We gebruiken hier een traditionele klei methode voor. Klei wordt gelegd over de rugrand van het zwaard. Als het zwaard uit de oven komt en gekoeld wordt, zal de klei op de rug zorgen dat de achterkant van het zwaard trager afkoelt. De snijrand koelt zeer snel af. Hierdoor ontstaat een snijrand die zeer hard is en een rugrand die flexibel is. Dat is combinatie met de kobuse laminering, maakt dat dit een sterk zwaard is, geschikt voor snijoefeningen.

De Signature katana wordt daarna met de hand gepolijst in maar liefst 14 verschillende stappen. Hierdoor komt de hamon (de smeedlijn) en het patroon van het vouwen, zeer mooi uit. Het lemmet is gesmeden in Shinogi Zukuri stijl.
Het zwaard is afgewerkt met hoge kwaliteit fittings in slang motief.

De tsuka (handvat) heeft echte roggehuid (Samegawa) en is omwikkeld met groene ito. De full tang constructie is vastgezet met twee mekugi (bamboo pinnen). Het zwaard kan gedemonteerd worden.

De saya (schede) is gemaakt van hard hout. Een kwalitatieve sageo is gewikkeld rond de kurigata (knop op de schede).

Specificaties

  • Lemmet Sori (kromming): 2,2 cm
  • Totale lengte: 104 cm
  • Lemmet: Kobuse met 1060 kern en gevouwen T10 zijkanten en snijrand
  • Stijl:  Shinogi Zukuri
  • Nagasa lengte: 71 cm
  • Handvat: 27 cm
  • Vlijmscherp
  • Geschikt voor snijoefeningen (tameshigiri)

Onderhoud Japans zwaard

Een Japans zwaard wordt gemaakt in carbonstaal, wat niet roestvrij is. Om je katana in optimale conditie te houden is het dus nodig om hem te onderhouden. We hebben een goede traditionele onderhoudskit die je kan terugvinden op de website voor 29 euro. Je kan hem ook ineens meebestellen door hem te selecteren (bij de bestelknop).

Signature wakizashi

Ben je ook geïnteresseerd in een Signature wakizashi?
Bijhorend bij de Signature katana kan je nu ook het kortzwaard, ofwel de wakizashi bijbestellen. Prijs is 840 euro.
Deze is gemaakt met dezelfde look als de grotere katana. Hij heeft een lemmet dat ongeveer 2/3 is van de katana.

De Signature wakizashi zal slechts zeer gelimiteerd gemaakt worden.
Heb je interesse? Vraag er ons naar (+32 495/456990)

Klantbeoordeling

Accessoires