vergeet niet om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief

Bamboo Snake katana

Nieuw product

De BushiSwords Bamboo Snake katana is een schitterend hand gesmeden Japans zwaard. Hij is kobuse stijl gesmeden met twee verschillende staalsoorten en is differentieel gehard. Dit maakt de Bamboo Snake katana uitermate geschikt voor snijoefeningen (tameshigiri).

Meer details

940,00 €

Meer informatie

Bamboo Snake katana

BS127

De BushiSwords Bamboo Snake katana is een schitterend hand gesmeden Japans zwaard. Hij is kobuse stijl gesmeden met twee verschillende staalsoorten en is differentieel gehard. Dit maakt de Bamboo Snake katana uitermate geschikt voor snijoefeningen (tameshigiri). De snijranden en zijkanten zijn gemaakt van hard gevouwen AISI 1095 carbonstaal terwijl de kern gemaakt is van zachter AISI 1045 carbon staal. In totaal ontstaan zo 2048 lagen in het staal.

Daarnaast hebben we de Bamboo Snake katana ook differentieel gehard. We gebruiken hier een traditionele klei methode voor. Klei wordt gelegd over de rugrand van het zwaard. Als het zwaard uit de oven komt en gekoeld wordt, zal de klei op de rug zorgen dat de achterkant van het zwaard trager afkoelt. De snijrand koelt zeer snel af. Hierdoor ontstaat een snijrand die zeer hard is en een rugrand die flexibel is. Dat is combinatie met de kobuse laminering, maakt dat dit een sterk zwaard is, geschikt voor snijoefeningen.

De Bamboo Snake katana wordt daarna met de hand gepolijst in maar liefst 14 verschillende stappen. Hierdoor komt de hamon (de smeedlijn) en het patroon van het vouwen, zeer mooi uit. Het lemmet is gesmeden in Shinogi Zukuri stijl.
Het zwaard is afgewerkt met hoge kwaliteit fittings in slang motief, welke deze katana zijn naam geven.

De tsuka (handvat) heeft echte roggehuid (Samegawa) en is omwikkeld met zwarte ito. De full tang constructie is vastgezet met twee mekugi (bamboo pinnen). Het zwaard kan gedemonteerd worden.

De saya (schede) is gemaakt van hard hout. Een kwalitatieve sageo is gewikkeld rond de kurigata (knop op de schede).

Specificaties

  • Lemmet Sori (kromming): 2,2 cm
  • Totale lengte: 104 cm
  • Lemmet: Kobuse met 1045 kern and gevouwen 1095 zijkanten en snijrand
  • Stijl:  Shinogi Zukuri
  • Nagasa lengte: 71 cm
  • Handvat: 27 cm
  • Vlijmscherp
  • Geschikt voor snijoefeningen (tameshigiri)

Onderhoud Japans zwaard

Een Japans zwaard wordt gemaakt in carbonstaal, wat niet roestvrij is. Om je katana in optimale conditie te houden is het dus nodig om hem te onderhouden. We hebben een goede traditionele onderhoudskit die je kan terugvinden op de website voor 29 euro. Je kan hem ook ineens meebestellen door hem te selecteren (bij de bestelknop).

Klantbeoordeling

Accessoires