vergeet niet om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief

Gold Lion Katana Bekijk groter

Gold Lion Katana

Nieuw product

Dit is het summum van onze Japanse zwaarden. Gevouwen staal en differentieel gehard.

Meer details

997,00 €

Meer informatie

Gold Lion Katana

88ABK

De Cold Steel Gold Lion Katana is het summum van onze Japanse zwaarden. Dit fantastisch mooie zwaard is met de hand gesmeden in Damascus staal (gevouwen) en is differentieel gehard. Hierdoor ontstaat een authentieke hamon (smeedlijn) en krijg je een zeer harde snijrand maar ook een meer flexibele rugrand. Hierdoor is dit zwaard hard genoeg om snijoefeningen mee te doen, maar ook flexibel genoeg om de impact van de slag op de vangen.

De Gold Lion katana is lichter dan de meeste andere Japanse zwaarden van Cold Steel. Hierdoor is hij niet alleen makkelijker en comfortabeler om te dragen, maar het maakt het zwaard ook bliksemsnel.

De Gold Lion is voorzien van een zwart ijzeren tsuba, fuchi en kashira. Deze zijn allen prachtig afgewerkt met bladaccenten in 24 karaat goud. Het handvat is omwikkeld met echte roggehuid en daarna overtrokken met zwarte zijde.

Dit zwaard wordt geleverd met een bijhorende zwaardzak.

Kenmerken

Damascus staal
Lengte: 104,8 cm
Lemmet:76,2 cm
Dikte: 6 mm
Handvat: 28,6 cm - roggehuid met zwarte zijde - Brass menuiki
Gewicht: 814 gram
Inclusief zwart gelakte houten schede
Wordt geleverd met bijhorende zwaardzak

Onderhoud

Een Japans zwaard vraagt onderhoud. We raden aan om de bijpassende onderhoudskit te bestellen. Hierin zit het nodige materiaal om je zwaard in topconditie te houden.

Je kan deze set makkelijk bestellen net boven de bestelknop.

Video

Klantbeoordeling

Accessoires