vergeet niet om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief

In prijs verlaagd! Mizutori (Crane) Katana Bekijk groter

Mizutori (Crane) Katana

Nieuw product

De Cold Steel Mizutori katana is een hoogwaardig Japans zwaard gemaakt van 1095 carbon staal. Hij is differentieel gehard met de traditionele kleilaag methode. Hij is uitermate geschikt voor snijoefeningen (tameshigiri)

Meer details

820,00 €

-20,00 €

840,00 €

Meer informatie

Mizutori (Crane) Katana

88CKK

De Cold Steel Mizutori katana is een hoogwaardig Japans zwaard gemaakt van 1095 carbon staal. Hij is differentieel gehard met de traditionele kleilaag methode. Dat geeft hem een zeer harde snijrand, maar ook een meer flexibele rugrand. Hierdoor is hij sterk om door harde targets te snijden, maar ook flexibel genoeg om de impact van de slag op te vangen.

Het prachtige lemmet is met de hand geslepen (Hamaguri style). De fittings (tsuba, menuki, ...) tonen het kraanvogel motief, wat de Mizutori zijn naam geeft. In Japan is de kraanvogel symbool voor geluk, een lang leven, loyaliteit en kracht.

Het mooie handvat (tsuka) is omwikkeld met echte roggehuid, met daarrond een kwalitatieve bruine zijden ito. De schede (saya) is goed afgewerkt in hoogglanslak en omwikkeld met een bruine zijden sageo.

Ben je op zoek naar een goed en sterk zwaard, dat geschikt is voor tameshigiri (snijoefeningen)? Dan is de Mizutori wat je zoekt. In deze reeks bestaat er zowel een Mizutori katana als een Mizutori wakizashi. Beiden hebben dezelfde hoogwaardige afwerking.

Kenmerken

Totale lengte: 104,8 cm
Lemmet: 75,6 cm - 1095 high carbon steel
Dikte: 7 mm
Handvat: 29,2 cm - met roggehuid en zijde
Gewicht: 1220 gram

Onderhoud

Een Japans zwaard vraagt onderhoud. We raden aan om de bijpassende onderhoudskit te bestellen. Hierin zit het nodige materiaal om je zwaard in topconditie te houden.

Je kan deze set makkelijk bestellen net boven de bestelknop.

Video

Klantbeoordeling

Accessoires