Ribbed Shell Swept Hilt Rapier Bekijk groter

Ribbed Shell Swept Hilt Rapier

88CHR

Nieuw product

De Ribbed Shell Swept Hilt Rapier 88CHR van Cold Steel is vlijmscherp en schitterend gepolijst. Hij is goed gebalanceerd en mooi afgewerkt.

Meer details

599,00 €

Meer informatie

Volgens de meeste geschiedkundigen verscheen de eerste rapier zo rond de late 14e eeuw en bleef belangrijk tot in de late 16e eeuw. In Spanje bleef hij zelfs nog tot in de 18e eeuw in gebruik. Het succes van dit zwaard is te danken aan zijn twee grote voordelen.

.

Eerst en vooral is zijn lange, dunne lemmet met twee snijranden ideaal om zeer gericht te kunnen steken op behoorlijke afstand en tegelijk toch een flinke snijwond te kunnen maken. Daarnaast gaf de 'cup' of omhulsel rond de hand een goede bescherming en kon hij gebruikt worden om slagen op te vangen of af te weren.

.

De Ribbed Shell Swept Hilt Rapier 88CHR van Cold Steel is vlijmscherp en schitterend gepolijst. Hij is goed gebalanceerd en mooi afgewerkt. Het handvat is gemaakt van hout omwikkeld met kwaliteits zwarte roggehuid. Hij eindigt in een zware pommel die dient als tegengewicht voor een goede balans voor het lange rapier lemmet.

.

Cold Steel heeft ook een Ribbed Shell Rapier Companion Dagger gemaakt om de Rapier te vergezellen. Deze heeft een lang en stijf lemmet met dubbele snijrand. Door de diamantvorm van het lemmet en de scherpe punt, is deze dolk ideaal om te steken. De omhoog komende stootplaat is ideaal om het zwaard van een tegenstander te blokkeren. Het handvat van de dolk is gelijkaardig aan dat van het zwaard.

.

Kenmerken:

Lemmet lengte: 105,5 cm
Handvat lengte: 22,5 cm
Totale lengte: 128 cm
Staal: 1055 Carbon
Gewicht : 43.5 oz
Schede: Leder met stalen fittings

.

Klantbeoordeling

Path: > > > Ribbed Shell Swept Hilt Rapier