Companion Dagger to Ribbed Shell Rapier

88CHD

Nieuw product

De Ribbed Shell Rapier Companion dagger is een prachtige dolk bijpassend bij de Ribbed Shell Swept Hilt Rapier.

Meer details

319,00 €

Meer informatie

Volgens de meeste geschiedkundigen verscheen de eerste rapier zo rond de late 14e eeuw en bleef belangrijk tot in de late 16e eeuw. In Spanje bleef hij zelfs nog tot in de 18e eeuw in gebruik. Het succes van dit zwaard is te danken aan zijn twee grote voordelen.

.

Eerst en vooral is zijn lange, dunne lemmet met twee snijranden ideaal om zeer gericht te kunnen steken op behoorlijke afstand en tegelijk toch een flinke snijwond te kunnen maken. Daarnaast gaf de 'cup' of omhulsel rond de hand een goede bescherming en kon hij gebruikt worden om slagen op te vangen of af te weren.

.

De Ribbed Shell Rapier Companion dagger 88CHD is gemaakt is gemaakt om zijn grote broer, de Ribbed Shell Swept Hilt Rapier (88CHR) te vergezellen. Deze heeft een lang en stijf lemmet met dubbele snijrand. Door de diamantvorm van het lemmet en de scherpe punt, is deze dolk ideaal om te steken. De omhoog komende stootplaat is ideaal om het zwaard van een tegenstander te blokkeren. Het handvat van de dolk is gelijkaardig aan dat van het zwaard. Het is omwikkeld met zwarte kwaliteits roggehuid en draad en eindigt in een mooie pommel.

.

Kenmerken:
Lemmet lengte: 36,2 cm
Totale lengte: 52,7 cm
Staal: 1055 Carbon
Gewicht: 468 gram
Handvat: 16,5 cm
Schede: leder met metalen fittings

.

Beoordelingen

Path: > > > Companion Dagger to Ribbed Shell Rapier

Accessoires