vergeet niet om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief

Chieftan's Sax Bekijk groter

Chieftan's Sax

88HUK

Nieuw product

Mooi uitgewerkte Sax van een Viking hoofdman. Met zijn gebroken rugprofiel lijkt hij op een Clip Point Bowie.

Meer details

209,00 €

Meer informatie

Chieftan's Sax

88HUK

Elke Viking hoofdman was vertrouwd of zelfs expert met het zwaard, schild, speer en bijl. Maar deze lange en zware wapens waren niet altijd binnen handbereik. De grote Sax was wel een wapen wat altijd gedragen werd.

Hij werd bevestigd aan de gordel vooraan of achteraan. Als de Viking ook andere wapens droeg, kon hij soms de Sax combineren in de strijd met een bijl of zwaard.

De meeste Sax lemmets lijken qua vorm op onze Cold Steel Woodsman's Sax, met een rechte snijrand. Maar er bestonden hele mooie varianten, zoals onze Chieftan's Sax. Door het gebroken rugprofiel, lijkt dit wel een beetje op een Clip point bowie mes. Dus bowie fans gaan dit mes zeker kunnen appreciëren.

De Chieftan's Sax is voorzien van een bescheiden brass hand bescherming. Het handvat is met de hand uitgesneden in link motief. Het doet deze Sax visueel uitspringen als een hoogstaand wapen. Het handvat past ook erg mooi bij de matchende brass handbescherming en pommel.

Onze Chieftan's Sax wordt geleverd met een mooie en historisch correcte bijpassende lederen schede met brass accenten en lederen banden. De naad is met leder genaaid.

Kenmerken

Gewicht649 gram
Dikte4.5mm
Handvat14,3 cm - Malaysian Sal Wood
Staal1055 Carbon
Lengte49,5 cm
Schedeleder

Klantbeoordeling

Accessoires