vergeet niet om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief

In prijs verlaagd! Grosse Messer Bekijk groter

Grosse Messer

88GMS

Nieuw product

De Grosse Messer (88GMS) is een indrukwekkend zwaard dat één of tweehandig gebruikt kan worden. Een Grosse Messer kan dwars door een maliënkolder heengaan.

Meer details

319,00 €

-50,00 €

369,00 €

Meer informatie

Grosse Messer

88GMS

In Duitsland staat dit zwaard bekend als 'Grosse Messer'. Oorspronkelijk komt hij uit Centraal en Noord Europa waar hij gebruikt werd als bescherming tegen brigands, rovers en meer. Door zijn breed lemmet en groot handvat kan hij met één of beide handen gebruikt worden. Hij is in staat om door een maliënkolder heen te gaan.

De Grosse Messer 88GMS van Cold Steel is een eenvoudig, maar effectief wapen gemaakt van carbon 1055 staal. Hij is zo scherp dat hij een telefoonboek in twee kan slaan. De stootplaat en zware pommel zijn gemaakt van staal. Op het handvat zijn rozenhouten plaatjes bevestigd voor een goede grip, maar zonder te verbergen dat dit een full tang zwaard is.

Voor uw veiligheid en gebruiksgemak, wordt de Grosse Messer geleverd met een sterk en mooie schede gemaakt van hout bedekt met zwart leder. Het is versterkt met een stalen kraag en punt.

Kenmerken:

Lemmet lengte: 81 cm
Handvat lengte: 26 cm
Totale lengte: 107 cm
Staal: 1055 Carbonstaal
Gewicht : 1814 gram
Schede: Leder met stalen fittings

.

Klantbeoordeling