vergeet niet om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief

In prijs verlaagd! Jade Lion Gim Bekijk groter

Jade Lion Gim

88RLG

Nieuw product

De Jade Lion Gim (88RLG) is schitterende Chinees zwaard dat een ceremonieel uiterlijk heeft, maar echte 'battle ready' prestaties neerzet.

Meer details

960,00 €

-39,00 €

999,00 €

Meer informatie

De beschermende leeuw is een Chinees concept dat zo'n 1800 jaar geleden ontstond tijdens de Han Dynastie. De moedige en trotse leeuw was het symbool als bewaker van huis en hart.

.

De Jade Lion Series werkt dit concept verder uit met de Jade Lion Sword en de Jade Lion dagger die een ceremonieel uiterlijk combineren met een 'battle ready' prestatie. Dit maakt ze bijzonder geschikt zowel voor verzamelaars als beoefenaars van vechtsporten.

.

Het leeuwen motief komt overal terug in nikkel en zilver, dat een mooi contrast geeft met de elegante jade groene kleur. Het handvat is gemaakt van hardhout gemaakt van de pallisander boom en is omwikkeld met gepolijste roggehuid (samé). Het lemmet tenslotte is nog het meest fascinerend. Het is handgesmeden uit het fijnste beschikbare Damascus staal. Zijn subtiele structuur geeft het zwaard een elegante schoonheid, en tegelijk de onvergelijkbare sterkte van Damascus staal.

.

Gemaakt door Cold Steel.

.

Kenmerken:

.

Lemmet lengte : 39 cm
Totale lengte: 54 cm
Staal: Damascus
Gewicht: 740 gram
Handvat: 15 cm
Schede: Gepolijste samé (roggehuid) met zilvernikkel opbouwstukken

.

Klantbeoordeling