vergeet niet om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief

Aanbieding! Master's Edge (Premium Slijpset) Bekijk groter

Master's Edge (Premium Slijpset)

MEDGE1

Nieuw product

Het Master's Edge slijpsysteem kan messen slijpen én polijsten in drie verschillende hoeken. Bovendien is het uitermate geschikt om gekartelde messen te slijpen

Meer details

62,00 €

Meer informatie

Master's Edge

Premium Slijpset

.

Het Master's Edge Slijpsysteem bevat een paar medium (800 grit) en een paar fijne (1000 grit) keramische staven om mee te slijpen én te polijsten. Daarnaast bevat hij ook een medium driehoekige staaf die gebruikt kan worden voor alle types van gekartelde messen, maar ook voor andere zaken zoals vishaken.

.

Met de Master's Edge kan je messen slijpen in drie vooraf ingestelde hoeken, 17°, 20° en 25°. De hoek kan veranderd worden door de staven in andere openingen te plaatsen. De slijpset is bovendien afgewerkt met een nuttige bescherming voor je hand.

Instructies

MEDGE1_in_use_inset.jpg

 

De Master's Edge slijpset kan gebruikt worden voor het slijpen en polijsten van messen. Hij is ook geschikt voor gekartelde messen. De ronde grijze staven zijn bedoeld om mee te slijpen. De ronde witte dienen om mee te polijsten. De driehoekige is voorzien voor alle types gekartelde messen.

.

Plaats voor je begint de Master's Edge op een stabiel en vlak oppervlak. Zorg ervoor dat hij op een werkhoogte staat die comfortabel is voor jou.

Stappenplan

  • Plaats voor je begint de Master's Edge op een stabiel en vlak oppervlak. Zorg ervoor dat hij op een werkhoogte staat die comfortabel is voor jou.

  • Klik de handbescherming open, zodat de gaten vrijkomen waarin de staven passen. Kies de hoek waarin je wil slijpen (17°, 20° of 25°) en plaats daar de grijze ronde (medium) slijpstaven in.

  • Houdt de basis stevig vast met je niet dominante hand. Zorg ervoor dat je vingers of hand onder de handbescherming blijven.

  • Neem je mes in je dominante hand en plaats het lemmet vlak bij het handvat tegen één van de staven. Dat doe je een paar centimeter onder te top van de staaf.

  • Houdt het mes rechtop, met de rug omhoog en de snijrand naar beneden. Trek het lemmet naar je toe terwijl je het van de staaf naar beneden laat glijden. Je glijdt dus naar beneden op de staaf en tegelijkertijd glijdt je mes van het handvat naar de tip.

  • Herhaal deze actie op de tegengestelde staaf voor de snijrand aan de andere kant van het mes.

  • Doe deze actie opnieuw tot je de gewenste scherpte hebt. Meestal is 10 tot 20 keer voldoende, al is dat natuurlijk afhankelijk van de staat van je mes.

Gekartelde messen slijpen

De grijze driehoekige staaf kan gebruikt worden om alle types gekartelde messen te slijpen. Er zijn twee gaten voorzien in de Master's Edge basis zodat je zowel messen met een linkse of rechtse karteling kan slijpen. Plaats je mes tegen de driehoekige staaf en slijp elke karteling apart door deze naar beneden te laten glijden over de staaf. Het lijkt een beetje op een dun laagje van de staaf afsnijden. Daarna laat je de staaf langs de achterkant van de kartelingen lopen, om zo het overtollige materiaal dat zich hier heeft vastgezet, weg te polijsten.

Tips

Voor het beste resultaat, gebruik je lichte druk bij het slijpen. Vermijd dat de tip van je mes van de staaf afglijd. Dit kan de tip van je mes beschadigen en zorgt er ook voor dat je deze minder goed zal slijpen. Geduld en een trage hand zijn dus belangrijk.

Klantbeoordeling

Accessoires