Cold-Steel.nl wordt momenteel verbeterd.
We verwijzen u graag door naar ColdSteel.be

prijzen en voorwaarden zijn identiek

In prijs verlaagd! Civilian Saber Bekijk groter

Civilian Saber

88NSS

Nieuw product

De Cold Steel Civilian Saber is een handgesmeden sabel geëvolueerd uit de Cavalry Saber. Hij is prachtig afgewerkt met een Britse leeuw en zwart lederen handvat. Hij is licht en snel, waardoor het een geduchte tegenstander wordt.

Meer details

399,00 €

-30,00 €

429,00 €

Meer informatie

Civilian Saber

88NSS

De Civilian Saber is een sabel die na de Napoleontische oorlogen geëvolueerd is uit de Cavalerie sabel. Hij is wat kleiner en ook lichter in gebruik. Door een aantal aanpassingen kon hij ook dichter tegen het lichaam gedragen worden. Hij bleek ook een heel effectief zwaard te zijn. Zelfs vandaag wordt hij nog als onderdeel van een militair kostuum gezien.

De Cold Steel Civilian Saber is voorzien van een opvallend gedetailleerde Britse leeuw en het handvat is omwikkeld met mooi zwart leder. Om het geheel af te maken, wordt dit zwaard geleverd met een schede die luxueus afgewerkt is, maar tegelijk ook sterk is.

Het lemmet is gemaakt van handgesmeden 1050 hoogwaardig carbonstaal. De tip is extra breed gemaakt met een versterkte punt. Deze Civilian Saber is licht genoeg om met de vingers en pols te bespelen, maar het is zoveel sneller dan andere zwaarden, waardoor dit zwaard een geduchte tegenstander wordt.

Specificaties

Gewicht0.70kg
Lemmet dikte6.3mm
Lemmet lengte81.3cm
Handvat10.2cm - Leder
StaalCarbon Staal - 1055
Totale lengte91.4cm
SchedeLeder

Video Cold Steel Civilian Saber

Klantbeoordeling

Accessoires