vergeet niet om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief

Koto katana

BU1191

Nieuw product

849,00 €

Meer informatie

Koto katana

BU1191

De Koto katana is een zeer mooi Japans zwaard uit de BushiSwords smidse. Hij is handgesmeden gebruik makend van de traditionele Japanse methoden. Hij is sterk en uitermate geschikt voor tameshigiri (snijoefeningen).

Lemmet

Het lemmet is met de hand gesmeden gebruik makend van traditionele methoden. Het werd ook met de hand gepolijst. Het lemmet is gemaakt van differentieel gehard T-10 hoogwaardig carbonstaal. Dit staal staat erom bekend dat het zeer solide is en zijn snijrand erg lang houdt. Het werd gepolijst en geslepen met de hand in een proces met maar liefst 14 verschillende stappen.

De BushiSwords Koto katana heeft een full length tang. Dat wil zeggen dat het lemmet doorloopt in bijna het volledige handvat. Het lemmet is gesmeden in Shinogi-zukuri stijl met een Chu Kissaki punt.

Differentiële harding

Door de differentiële harding krijgt dit zwaard een snijrand die zeer hard is en een rugrand die meer flexibel is. Hierdoor kan de Koto katana makkelijk de snijden doorheen hardere doelen, maar blijft hij tegelijk in staat om de impact van de slag op te vangen. De twee hardheden in het staal zie je in de prachtige hamon (smeedlijn).

In het proces wordt er eerst klei aangebracht op de rugrand van het lemmet. Nadien wordt het lemmet verhit op een zeer specifieke temperatuur, die nauwgelet gecontroleerd wordt door de meester zwaardsmid. Daarna wordt het lemmet gekoeld in olie. Dat doet de snijrand zeer snel afkoelen, maar de rugrand die beschermd wordt door de klei, koelt veel trager af. Hierdoor ontstaat een zeer harde snijrand en een zachtere rug. Dit proces vraagt zeer veel ervaring van de smid.

Uiterlijk

De Koto katana heeft fittings gemaakt in zwart kwaliteitsstaal. De brass habaki (zwaardkraag) is gemaakt in één stuk. Het handvat (tsuka) is gemaakt van hout dat strak omwikkeld werd met echte roggehuid (samé). Daarover werd een zwarte ito gewikkeld. Het handvat is vastgezet met twee bamboo pinnen voor optimale veiligheid en stabiliteit. Het geheel wordt afgewerkt met twee draken menuki, één aan elke kant van het handvat.

De schede (saya) is gemaakt van hardhout dat gegroefd werd voor een zeer mooi uiterlijk. Aan de top werd het omwikkeld met samé (roggehuid). De schede werd gelakt in meerdere lagen met een zwarte hoogglans lak. Op de schede zijn het begin en eindstuk, alsook de knop gemaakt van echte waterbuffelhoorn. Het geheel wordt afgewerkt met een hoge kwaliteit sageo (Japanse knoop op de schede)

Snijoefeningen

Door de differentiële harding ontstaat een indrukwekkende hardheid gecombineerd met flexibiliteit. Dat maakt deze katana uitermate geschikt voor tameshigiri (snijoefeningen). Hij is geschikt zowel voor het snijden van tatami matten én groene bamboe.

Kenmerken

Sori (kromming): 2,2 cm
Lemmet: Klei getempered T-10 hoogwaardig carbon staal
Snijrand: handgepolijst en geslepen, vlijmscherp
Lemmet vorm: Shinogi-Zukuri met Chi kissaki punt
Nagasa (lemmet vanaf habaki): 71 cm
Handvat: 27 cm in hardhout met echte roggehuid
Totale lengte: 104 cm

Personalisatie:

We personaliseren de Koto katana gratis voor je. Wil je je naam in kanji op het lemmet of het symbool van je dojo? Laat het ons weten. We maken uw katana persoonlijk en uniek.

Klantbeoordeling

Accessoires